Krappa Olie Puur Butter 120 ML Suriname - koudgeperst & onbewerkt

Artikel 12 van 16
€ 14,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Surinaamse Krappa olie: de ultieme natuurlijke oplossing voor glanzend haar en een stralende huid - ontdek het geheim nu!

Onze Krappa Butter is 100% puur Krappa! Het is niet gemengd met een andere substantie. Alleen zo krijg je een optimaal resultaat

Productinformatie Krappa olie, toepassingen en gebruiksaanwijzing:

Krappa olie, bekend in Brazilië als Andiroba olie, is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de zaden van de Krappaboom (Carapa Guianensis). Deze komen voor in het Amazonegebied zoals Brazilië, Guyana, Suriname, Centraal-Amerika en in de Caraïben. Echter, alleen in Suriname worden deze zaden koudgeperst door de inheemse bevolking. In de regel is Surinaamse krappa olie het beste product op de markt. Dat komt omdat in andere landen, vooral Brazilië, de olie productie machinaal in grote fabrieken gebeurt. Tijdens deze vorm van productie worden de zaden NIET koudgeperst. De pers temperatuur bij machinale productie is maar liefst 90 graden Celsius! 

Het probleem bij een hete persing is dat de werkzame vetzuren, die moleculair gezien (lange) ketens vormen worden afgebroken. Hierdoor wordt de olie veel minder effectief. Bovendien wordt bij machinale productie chemicaliën gebruikt om zoveel mogelijk olie uit de zaden te krijgen. Deze agressieve oplosmiddelen blijven in de olie zitten! Ter illustratie: in Suriname is er 12 tot 27 Kg zaad nodig om 1 liter Krappa olie te produceren. Bij machinale productie met chemische oplosmiddelen haalt men uit slechts 3 Kg zaad 1 liter olie. Deze chemische oplosmiddelen breken de werkzaamheid van de olie verder af. In Suriname heb je geen grote fabrieken. Dus gaat u Krappa olie kopen? Check dan eerst de herkomst van de olie!

NB: het is pas SURINAAMSE Krappa olie als er SURINAAMSE Krappa olie op staat!

Omdat wij onze olie direct afnemen van lokale, kleinschalige producenten kunnen wij ook als enige leverancier 3 types olie leveren. De kennis en kunde van de inheemse bevolking is zeer hoog. Zij weten precies welke noten vloeibare olie gaan opleveren en welke noten een Crème of Butter substantie gaan worden. Bij machinale productie wordt alles op 1 hoop gegooid en missen ze de kennis en kunde van de inheemse Surinaamse bevolking.

Onze olie is helemaal puur, zonder enige toevoegingen en chemicaliën. Het is koudgeperst zonder enige andere bewerking. Door deze procedure blijft de Krappa olie maximaal effectief. De productie op deze wijze is zeer arbeidsintensief, en wij betalen een eerlijke prijs aan de lokale bevolking. Om die reden is onze olie mogelijk niet de goedkoopste op de markt, maar wel de beste! Braziliaanse Krappa olie (Andiroba olie) is kwalitatief eigenlijk niet te vergelijken met onze Surinaamse Krappa olie. Het zijn verschillende producten.

Medicinale voordelen van de krappa olie: Goed tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, littekens, schimmels, striae, cellulitis en droge huid zoals bij de hiel. Krappa olie is een natuurlijke afweermiddel tegen insecten. De voordelen voor het haar en hoofdhuid van krappa olie: helpt tegen haaruitval, helpt tegen haarroos, versterkt en voedt het haarzakje en de haarwortel.

Pure Krappa olie is tevens sterk ontstekingsremmend, en wordt ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Helaas mogen wij niet alle toepassingen van Krappa olie noemen vanwege strenge Europese regelgeving. Maar wilt u meer weten over de onderzoeken die gedaan zijn naar Krappa olie en welke positieve resultaten er zijn geboekt m.b.t. een verscheidenheid aan lichamelijke problemen? Kopieer en plak deze link naar wikipedia in uw browswer:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Krappa

Gebruiksaanwijzing: een heel dun laagje van de olie insmeren op de te behandelen plek(ken). Zodra de olie ingetrokken is zal de geur verdwijnen. Belangrijk is dat telkens als u onder de douche of in bad bent geweest u de olie opnieuw insmeert. Gebruik op deze wijze zorgt ervoor dat de olie continue aanwezig is op de te behandelen plek, en zal de heling/verlichting voorspoedig laten verlopen.

Mensen die de olie gebruiken om pijn te bestrijden bij Artritis, Reuma, Artrose, en andere spier- en gewrichtsontstekingen hebben over het algemeen meer olie nodig. De olie dient ruim te worden toegepast en zo diep mogelijk in te worden gemasseerd (de olie mag ook warm aangebracht worden , dit helpt om diep in het lichaam door te dringen– niet meer dan 40 tot 45 graden Celsius verwarmen). Wij hebben speciaal voor deze groep mensen grotere maten te koop, zodat de olie zeer voordelig wordt. De maten die we hebben zijn: 250ML, 500ML en 1000 ML (1 liter).

Deze Pure krappa olie in vaste vorm of bijna vaste vorm komt in potjes! U Kunt onze Butter op twee manieren gebruiken: 1. U schept met u vinger direct een klein beetje Butter uit het potje en smeert die uit op de te behandelen plek. Die olie zal op uw vinger en huid smelten. 2. U kunt de Butter voor gebruik even (gedeeltelijk) vloeibaar maken door het potje in warm water te leggen of onder de warme kraan te houden.

Let wel, naarmate de temperaturen stijgen, kan de Butter in de creme substantie veranderen. Omgekeerd kan de Creme in de Butter veranderen bij lagere temperaturen. In geval dat de butter niet helemaal vast is, kunt u het in de koelkast bewaren. Dan wordt de olie weer helemaal vast!

NB: deze potjes hebben een inhoudsmaat van 150 ML, dat kunt u zien op de achterkant van de pot. De maat is in het gerecyclede plastic gedrukt.  Voor 120 ML moet uw potje tot net onder de rand gevuld zijn. Dat is minimaal 120 ML, maar de fabrikant zit vaak op de 125-130 ML.

Het vloeibaar maken en weer laten stollen is van geen enkele invloed op de werkzaamheid en houdbaarheid van de olie.

Let op: Pure Krappa olie is zeer zuinig in gebruik. Vaak is 1 druppel al voldoende, afhankelijk van de grootte van de plek die u ermee behandelt.

Bij ons kunt u kiezen welke versie u wilt! We hebben nu geheel vloeibaar, semi-vloeibaar (Crème) en deze Butter allemaal apart te koop. 

* Let wel, als de zomerse temperaturen boven de 25 graden uitkomen in NL, kan de Butter in de creme substantie veranderen. Omgekeerd kan de Creme in de Butter veranderen bij lagere temperaturen.

Pure Krappa olie komt bij ons dus in drie versies: vloeibare olie, half gestolde olie (creme) en volledig gestolde olie (Butter). Deze verschillen hebben te maken met de weersomstandingheden in Suriname die van invloed zijn op de Krappa zaden die geraapt worden. Als er veel regen valt dan ligt het vet gehalte in de zaden lager dan als er veel zon is. Dit vet gehalte is niet van invloed op de werkzaamheid van de Pure krappa olie. Dus of het nu vloeibaar, half gestold of geheel gestold is; het heeft geen enkele invloed op de werkzaamheid. Alle drie zijn even werkzaam! 

Op de video link ziet u waar onze Krappa olie vandaan komt. Ook ziet u hoe duurzaam er omgegaan wordt met de Surinaamse Krappa bossen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2021 - 2024 Surinaamse-Tonka Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel