Krappa Olie Puur Butter 100 ML (koudgeperst & onbewerkt)

Vorige Artikel 13 van 14 Volgende
€ 13,50 (inclusief btw)

Belangrijk!: niet alle Krappa olie op de markt is ambachtelijk geproduceerd en daadwerkelijk koudgeperst ongeacht claims van verkopers. Zoekt u Krappa olie dat maximaal effectief en geheel ecologisch verantwoord is? Dan moet u letten op de herkomst van de olie. In de regel is Surinaamse Krappa olie het beste product op de markt! Andere Krappa oliën worden grootschalig in fabrieken geproduceerd. Deze oliën worden NIET koudgeperst. Het nadeel van een hete persing is dat de werkzame vetzuren, die moleculair gezien (lange) ketens vormen, door de hitte worden afgebroken en daarom veel minder effectief zijn. Deze oliën kunnen goedkoper aangeboden worden omdat er heel weinig menskracht, kennis en kunde nodig zijn om het te produceren. 

Waarom juist Surinaamse Krappa olie? Wij hebben gekozen voor de lokale, kleinschalige producenten in Suriname omdat zij het proces om de noot tot olie te verwerken en de heilzame werking ervan te behouden, zeer goed kennen. Immers, de inheemse bevolking doet het al eeuwen en is van generatie op generatie overgedragen. Ook weten wij zeker dat de olie koudgeperst wordt; dat weet je niet wanneer je de goedkopere olie uit bijvoorbeeld Brazilie importeert. Daar wordt de olie geproduceerd door grootschalige bedrijven in grote fabrieken. Tijdens dit proces wordt de olie NIET koudgeperst. Bovendien zijn wij niet gecharmeerd van deze grote bedrijven met hun grote fabrieken, omdat zij het niet zo nauw nemen met natuurbehoud. In Suriname hebben de Krappa oerbossen een beschermde status. De olie wordt geheel ecologisch verantwoord geproduceerd!

Er is weer Krappa olie beschikbaar in de gestolde versie: de Butter! Er zijn klanten die de vaste versie  (butter) prefereren boven de dunnere geheel vloeibare versie.  De butter kan helemaal vast zijn, maar het kan ook een hele dikke substantie zijn die niet helemaal vast is.  Dit jaar is de geheel vaste versie bijna niet te verkrijgen. Er is veel regen gevallen en de zonuren zijn significant minder geweest. De zon zorgt ervoor dat in de Krappa noot meer vet ontwikkeld. Toch hebben wij Butter weten te bemachtigen voor de Butter liefhebbers.

Nu kunt u kiezen welke versie u wilt! We hebben nu geheel vloeibaar, semi-vloeibaar (Crème) en deze Butter allemaal apart te koop. 

* Let wel, als de zomerse temperaturen boven de 25 graden uitkoment in NL, kan de butter in de creme substantie veranderen. Omgekeerd kan de Creme in de butter veranderen bij lagere temperaturen.

Deze Pure krappa olie in (bijna) vaste vorm komt in potjes of flesjes (zie foto's)! Voor gebruik even (gedeeltelijk) vloeibaar maken door het potje of flesje in warm water te leggen of onder de warme kraan te houden. Het vloebaar maken en weer laten stollen is van geen enkele invloed op de werkzaamheid en houdbaarheid van de olie.

NB: deze potjes hebben een inhoudsmaat van 150 ML, dat kunt u zien op de achterkant van de pot. De maat is in het gerecylde plastic gedrukt. Voor 100 ML moet uw potje voor 2/3 gevuld zijn, echter onze fabrikant vult net iets meer dan 2/3. De flesjes zijn afgevuld op 100 ML

Let op: Pure Krappa olie is zeer zuinig in gebruik. Vaak is 1 druppel al voldoende, afhankelijk van de grootte van de plek die u ermee behandelt.

Krappa olie, ook wel bekend als Andiroba olie is een plantaardige olie gewonnen uit de zaden van de Krappaboom (Carapa guianensis). Deze komt voor in het Amazonegebied zoals Suriname, Centraal-Amerika en in de Caraïben en wordt geperst door de bewoners in het binnenland. Deze olie is helemaal puur, zonder enige toevoegingen. Het is koudgeperst zonder enige andere bewerking. Door deze procedure blijft de Krappa olie maximaal effectief.

Medicinale voordelen van de krappa olie: Goed tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, littekens, schimmels, strae, cellulitus en droge huid zoals bij de hiel. Krappa olie is een natuurlijke afweermiddel tegen insecten. De voordelen voor het haar en hoofdhuid van krappa olie: helpt tegen haaruitval, helpt tegen haarroos, versterkt en voedt het haarzakje en de haarwortel.

Pure Krappa olie is tevens sterk ontstekingsremmend, en wordt ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Pure Krappa olie komt in drie versies: vloeibare olie, half gestolde olie (creme) en volledig gestolde olie (butter). Deze verschillen hebben te maken met de weersomstandingheden in Suriname die van invloed zijn op de Krappa zaden die geraapt worden. Als er veel regen valt dan ligt het vet gehalte in de zaden lager dan als er veel zon is. Dit vet gehalte is niet van invloed op de werkzaamheid van de Pure krappa olie. Dus of het nu vloeibaar, half gestold of geheel gestold is; het heeft geen enkele invloed op de werkzaamheid. Alle drie zijn even werkzaam!

Op de video link ziet u waar onze Krappa olie vandaan komt. Ook ziet u hoe duurzaam er omgegaan wordt met de Surinaamse Krappa bossen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2021 - 2023 Surinaamse-Tonka Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel