Surinaamse Krappa Olie Puur vloeibaar 100 ML - Koudgeperst & onbewerkt

Artikel 16 van 16
€ 13,50 (inclusief btw)

Vooraanzicht van het flesje Pure krappa olie.

*Vernieuwde verpakking*! De fles komt nu met een garantiezegeldop met een gietring. (zie foto). Met deze gietring kunt u op druppel niveau gemakkelijk dosseren. Een ander voordeel van de gietring is dat de kans op verstopping door eventuele stolling minimaal is. Let op, de gietring is geen druppel mechanisme, dus voorzichtig kantelen om te doseren. Niet de fles op zijn kop houden.

Surinaamse Krappa olie: de ultieme natuurlijke oplossing voor glanzend haar en een stralende huid - ontdek het geheim nu!

Productinformatie Krappa olie, toepassingen en gebruiksaanwijzing:

Krappa olie, bekend in Brazilië als Andiroba olie, is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de zaden van de Krappaboom (Carapa Guianensis). Deze komen voor in het Amazonegebied zoals Brazilië, Guyana, Suriname, Centraal-Amerika en in de Caraïben. Echter, alleen in Suriname worden deze zaden koudgeperst door de inheemse bevolking. In de regel is Surinaamse krappa olie het beste product op de markt. Dat komt omdat in andere landen, vooral Brazilië,  de olie productie machinaal in grote fabrieken gebeurt. Tijdens deze vorm van productie worden de zaden NIET koudgeperst. De pers temperatuur bij machinale productie is maar liefst 90 graden Celsius!

Het probleem bij een hete persing is dat de werkzame vetzuren, die moleculair gezien (lange) ketens vormen worden afgebroken. Hierdoor wordt de olie veel minder effectief. Bovendien wordt bij machinale productie chemicaliën gebruikt om zoveel mogelijk olie uit de zaden te krijgenDeze agressieve oplosmiddelen blijven in de olie zitten! Ter illustratie: in Suriname is er 12 tot 27 Kg zaad nodig om 1 liter Krappa olie te produceren. Bij machinale productie met chemische oplosmiddelen haalt men uit slechts 3 Kg zaad 1 liter olie. Deze chemische oplosmiddelen breken de werkzaamheid van de olie verder af. In Suriname heb je geen grote fabrieken. Dus gaat u Krappa olie kopen? Check dan eerst de herkomst van de olie!

NB: het is pas SURINAAMSE Krappa olie als er SURINAAMSE Krappa olie op staat!

Omdat wij onze olie direct afnemen van lokale, kleinschalige producenten kunnen wij ook als enige leverancier 3 types olie leveren. De kennis en kunde van de inheemse bevolking is zeer hoog. Zij weten precies welke noten vloeibare olie gaan opleveren en welke noten een Crème of Butter substantie gaan worden. Bij machinale productie wordt alles op 1 hoop gegooid en missen ze de kennis en kunde van de inheemse Surinaamse bevolking.

Onze olie is helemaal puur, zonder enige toevoegingen en vrij van chemische oplosmiddelen. Het is koudgeperst of zongeperst zonder enige andere bewerking. Door deze procedure blijft de Krappa olie maximaal effectief. De productie op deze wijze is zeer arbeidsintensief, en wij betalen een eerlijke prijs aan de lokale bevolking. Om die reden is onze olie mogelijk niet de goedkoopste op de markt, maar wel de beste! Braziliaanse Krappa olie (Andiroba olie) is kwalitatief eigenlijk niet te vergelijken met onze Surinaamse Krappa olie. Het zijn verschillende producten.

Medicinale voordelen van Krappa olie: Goed tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, littekens, schimmels, striae, cellulitis en droge huid zoals bij de hiel. Krappa olie is een natuurlijke afweermiddel tegen insecten. De cosmetische voordelen van de krappa olie: helpt tegen haaruitval, helpt tegen haarroos, versterkt en voedt het haar.

Pure Krappa olie is tevens sterk ontstekingsremmend, en wordt ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Gebruiksaanwijzing: een heel dun laagje van de olie insmeren op de te behandelen plek(ken). Zodra de olie ingetrokken is zal de geur verdwijnen. Belangrijk is dat telkens als u onder de douche of in bad bent geweest u de olie opnieuw insmeert. Gebruik op deze wijze zorgt ervoor dat de olie continue aanwezig is op de te behandelen plek, en zal de heling/verlichting voorspoedig laten verlopen.

Let op: Krappa olie is zeer zuinig in gebruik. Soms is 1 druppel al voldoende (afhankelijk van de grootte van de plek die u wilt behandelen).

Mensen die de olie gebruiken om pijn te bestrijden bij Artritis, Reuma, Artrose, en andere spier- en gewrichtsontstekingen hebben over het algemeen meer olie nodig. De olie dient ruim te worden toegepast en zo diep mogelijk in te worden gemasseerd (de olie mag ook warm aangebracht worden , dit helpt om diep in het lichaam door te dringen– niet meer dan 40 tot 45 graden Celsius verwarmen). Wij hebben speciaal voor deze groep mensen grotere maten te koop, zodat de olie zeer voordelig wordt. De maten die we hebben zijn: 250ML, 500ML en 1000 ML (1 liter).

Onze Krappa olie is rijk aan alle werkzame stoffen van de Krappa noot en is vloeibaar. Onze vloeibare olie is handig in gebruik omdat u het niet eerst vloeibaar hoeft te maken. En ook belangrijk: de geheel vloeibare versie van onze Krappa olie ruikt milder dan de half-vloeibare of vaste versies! Hoewel geur natuurlijk altijd subjectief blijft.

De werkzame stoffen in Krappa olie bestaan uit gezonde vetzuren zoals: Linolzuur, Oliezuur, Palmetinezuur waarvan de eerste 2 onverzadigd zijn. Verder bevat Krappa olie ook essentiële vetzuren (.i.e.: Linoleenzuur), dit is een vetzuur die niet aangemaakt kan worden door het lichaam, maar wel nodig is.

Helaas mogen wij niet alle toepassingen van Krappa olie noemen vanwege strenge Europese regelgeving. Maar wilt u meer weten over de onderzoeken die gedaan zijn naar Krappa olie en welke positieve resultaten er zijn geboekt m.b.t. een verscheidenheid aan lichamelijke problemen? Kopieer en plak deze link naar wikipedia in uw browswer:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Krappa

Onze vloeibare olie kan helemaal helder zijn of er kunnen gestolde delen (vlokjes) in ontstaan naarmate de temperatuur in Nederland daalt. De olie kan zelfs helemaal troebel worden. Deze gedeeltelijke stolling komt voor in de winter met temperaturen onder de 10 graden Celsius. Onze bedrijfshal heeft een constante temperatuur van 25 graden. Echter wij selecteren vrij goed wat vloeibaar zal blijven en wat zal gaan stollen. Dus als u de vloeibare olie besteld kunnen wij voor 90% zeggen dat het ook vloeibaar aankomt bij u! In een enkele geval kan de olie geheel gestold zijn, dan moet u het flesje onder de warme kraan houden of op de verwarming leggen; de olie wordt dan zeer snel vloeibaar. Maar dit gebeurt bij uitzonderlijk lage temperaturen.

Voor gebruik het product even schudden; dit zorgt ervoor dat als er vlokjes in zitten de olie weer een homogene substantie wordt. Alle vetzuren worden weer goed gemengd.

Er zijn mensen die vastere Krappa olie prefereren boven de goed vloeibare olie. Voor die mensen hebben wij nu ook de Butter (helemaal vast) en de Crème (dik, semi-vloeibaar) allemaal apart te koop. Zo kunt u kiezen welke substantie van de Krappa olie puur uw voorkeur heeft!

De kleur van onze Krappa olie puur kan variëren van licht geel tot geel, en van oranje-geel tot geel-bruinig. Deze kleur verschillen hebben puur te maken met de weersomstandigheden in het Krappa seizoen. Net zoals overal in de wereld, veranderd ook in Suriname het klimaat. De afgelopen jaren is het steeds natter geworden.

De kleur verschillen hebben geen enkele invloed op de werkzaamheid van onze pure Krappa olie. Wat alle kleuren en substanties van pure Krappa olie altijd gemeen hebben, is de fantastische werking. Dus welke kleur of substantie u ook bestelt, u kunt er zeker van zijn dat het product optimaal werkt!

Dus onze Pure Krappa olie komt in drie versies: vloeibare olie, half gestolde olie (Crème) en volledig gestolde olie (Butter). Deze verschillen hebben te maken met de weersomstandigheden in Suriname die van invloed zijn op de Krappa zaden die geraapt worden. Als er veel regen valt dan ligt het vet gehalte in de zaden lager dan als er veel zon is. Dit vet gehalte is niet van invloed op de werkzaamheid van de Pure krappa olie. Dus of het nu vloeibaar, half gestold of geheel gestold is; het heeft geen enkele invloed op de werkzaamheid. Alle drie zijn even werkzaam!

Op de video link ziet u waar onze Krappa olie vandaan komt. Ook ziet u hoe duurzaam er omgegaan wordt met de Surinaamse Krappa bossen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2021 - 2024 Surinaamse-Tonka Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel