Krappa olie puur Crème 100 ML - Koudgeperst & onbewerkt.

Vorige Artikel 14 van 14
€ 13,50 (inclusief btw)

Belangrijk!: niet alle Krappa olie op de markt is ambachtelijk geproduceerd en daadwerkelijk koudgeperst ongeacht claims van verkopers. Zoekt u Krappa olie dat maximaal effectief en geheel ecologisch verantwoord is? Dan moet u letten op de herkomst van de olie. In de regel is Surinaamse Krappa olie het beste product op de markt! Andere Krappa oliën worden grootschalig in fabrieken geproduceerd. Deze oliën worden NIET koudgeperst. Het nadeel van een hete persing is dat de werkzame vetzuren, die moleculair gezien (lange) ketens vormen, door de hitte worden afgebroken en daarom veel minder effectief zijn. Deze oliën kunnen goedkoper aangeboden worden omdat er heel weinig menskracht, kennis en kunde nodig zijn om het te produceren. 

Waarom juist Surinaamse Krappa olie? Wij hebben gekozen voor de lokale, kleinschalige producenten in Suriname omdat zij het proces om de noot tot olie te verwerken en de heilzame werking ervan te behouden, zeer goed kennen. Immers, de inheemse bevolking doet het al eeuwen en is van generatie op generatie overgedragen. Ook weten wij zeker dat de olie koudgeperst wordt; dat weet je niet wanneer je de goedkopere olie uit bijvoorbeeld Brazilie importeert. Daar wordt de olie geproduceerd door grootschalige bedrijven in grote fabrieken. Het is voor ons niet te achterhalen welk proces zij gebruiken. Bovendien zijn wij niet gecharmeerd van deze grote bedrijven met hun grote fabrieken, omdat zij het niet zo nauw nemen met natuurbehoud. In Suriname hebben de Krappa oerbossen een beschermde status. De olie wordt geheel ecologisch verantwoord geproduceerd!

Er is nu ook weer Krappa olie beschikbaar in de Crème ​versie! Deze krappa olie is erg dik maar niet gestold, dus goed vloeibaar. Er zijn mensen die de hele dikke maar vloeibare versie prefereren boven de andere versies. Voor gebruik heeft u al genoeg aan een halve druppel tot een druppel voor de meeste toepassingen.

Let wel, de olie is vloeibaar bij kamer temperatuur. Mocht het in de fles gestold lijken, even goed schudden dan komt de creme olie los.

Nu kunt u kiezen welke versie u wilt! We hebben nu geheel vloeibaar, dikkere olie maar vloeibaar (de Creme) en de Butter (geheel vast) allemaal apart te koop. 

* Let wel, als de zomerse temperaturen boven de 25 graden uitkoment in NL, kan de creme wat dunner worden. Omgekeerd kan de Creme nog dikker worden bij lagere temperaturen.

Deze Pure krappa olie in de Crème versie komt in kuntstof flesjes OF in glazen flesjes (zie foto's)!

Let op: Pure Krappa olie is zeer zuinig in gebruik. Vaak is 1 druppel al voldoende, afhankelijk van de grootte van de plek die u ermee behandelt.

Krappa olie, ook wel bekend als Andiroba olie is een plantaardige olie gewonnen uit de zaden van de Krappaboom (Carapa guianensis). Deze komt voor in het Amazonegebied zoals Suriname, Centraal-Amerika en in de Caraïben en wordt geperst door de bewoners in het binnenland. Deze olie is helemaal puur, zonder enige toevoegingen. Het is koudgeperst zonder enige andere bewerking. Door deze procedure blijft de Krappa olie maximaal effectief.

Medicinale voordelen van de krappa olie: Goed tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, littekens, schimmels, strae, cellulitus en droge huid zoals bij de hiel. Krappa olie is een natuurlijke afweermiddel tegen insecten. De voordelen voor het haar en hoofdhuid van krappa olie: helpt tegen haaruitval, helpt tegen haarroos, versterkt en voedt het haarzakje en de haarwortel.

Pure Krappa olie is tevens sterk ontstekingsremmend, en wordt ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Pure Krappa olie komt in drie versies: vloeibare olie, half gestolde olie (creme) en volledig gestolde olie (butter). Deze verschillen hebben te maken met de weersomstandingheden in Suriname die van invloed zijn op de Krappa zaden die geraapt worden. Als er veel regen valt dan ligt het vet gehalte in de zaden lager dan als er veel zon is. Dit vet gehalte is niet van invloed op de werkzaamheid van de Pure krappa olie. Dus of het nu vloeibaar, half gestold of geheel gestold is; het heeft geen enkele invloed op de werkzaamheid. Alle drie zijn even werkzaam!

Op de video link ziet u waar onze Krappa olie vandaan komt. Ook ziet u hoe duurzaam er omgegaan wordt met de Surinaamse Krappa bossen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2021 - 2023 Surinaamse-Tonka Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel