Krappa Olie Puur vloeibaar 100 ML Suriname - Koudgeperst & onbewerkt

Vorige Artikel 12 van 14 Volgende
€ 13,50 € 12,99 (inclusief btw)

Belangrijk!: niet alle Krappa olie op de markt is ambachtelijk geproduceerd en daadwerkelijk koudgeperst ongeacht claims van verkopers. Zoekt u Krappa olie dat maximaal effectief en geheel ecologisch verantwoord is? Dan moet u letten op de herkomst van de olie. In de regel is Surinaamse Krappa olie het beste product op de markt! Andere Krappa oliën worden grootschalig in fabrieken geproduceerd. Deze oliën worden NIET koudgeperst. Het nadeel van een hete persing is dat de werkzame vetzuren, die moleculair gezien (lange) ketens vormen, door de hitte worden afgebroken en daarom veel minder effectief zijn. Deze oliën worden goedkoop aangeboden omdat er heel weinig menskracht, kennis en kunde nodig zijn om het te produceren. 

Krappa olie, ook wel bekend als Andiroba olie is een plantaardige olie die gewonnen uit de zaden van de Krappaboom (Carapa Guianensis). Deze komen voor in het Amazonegebied zoals Suriname, Centraal-Amerika en in de Caraïben en worden in Suriname koudgeperst door de inheemse bevolking. Onze olie is helemaal puur, zonder enige toevoegingen. Het is koudgeperst zonder enige andere bewerking. Door deze procedure blijft de Krappa olie maximaal effectief.

Medicinale voordelen van Krappa olie: Goed tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, littekens, schimmels, strae, cellulitus en droge huid zoals bij de hiel. Krappa olie is een natuurlijke afweermiddel tegen insecten. De cosmetische voordelen van de krappa olie: helpt tegen haaruitval, helpt tegen haarroos, versterkt en voedt het haar, maarkt u huid weer strak en gezond.

Pure Krappa olie is tevens sterk ontstekingsremmend, en wordt ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Onze Krappa olie is rijk aan alle werkzame stoffen van de Krappa noot en is vloeibaar. Onze vloebare olie is handig in gebruik omdat u het niet eerst vloeibaar hoeft te maken. En ook belangrijk: de geheel vloeibare versie van onze Krappa oie ruikt milder dan de half-vloeibare of vaste versies! Hoewel geur natuurlijk altijd subjectief blijft.

De werkzame stoffen in Krappa olie bestaan uit gezonde vetzuren zoals: Linolzuur, Oliezuur, Palmetinezuur waarvan de eerste 2 onverzadigd zijn. Verder bevat Krappa olie ook essentiële vetzuren (.i.e.: Linoleenzuur), dit is een vetzuur die niet aangemaakt kan worden door het lichaam, maar wel nodig is.

Helaas mogen wij niet alle toepassingen van Krappa olie noemen vanwege strenge Europese regelgeving. Maar wilt u meer weten over de onderzoeken die gedaan zijn naar Krappa olie en welke positieve resultaten er zijn geboekt m.b.t. een verscheidenheid aan lichamelijke problemen? Kopieër en plak deze link naar wikipedia in uw browswer: 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Krappa

Waarom juist Surinaamse Krappa olie? Wij hebben gekozen voor de lokale, kleinschalige producenten in Suriname omdat zij het proces om de noot tot olie te verwerken en de heilzame werking ervan te behouden, zeer goed kennen. Immers, de inheemse bevolking doet het al eeuwen en de procedure is van generatie op generatie overgedragen. Ook weten wij zeker dat de olie koudgeperst wordt; dat weet je niet wanneer je de goedkopere olie uit bijvoorbeeld Brazilie importeert. Daar wordt de olie geproduceerd door grootschalige bedrijven in grote fabrieken. Het is voor ons niet te achterhalen welk proces zij precies gebruiken. Bovendien zijn wij niet gecharmeerd van deze grote bedrijven met hun grote fabrieken, omdat zij het niet zo nauw nemen met natuurbehoud. In Suriname hebben de Krappa oerbossen een beschermde status. In andere landen is de Krappa boom in trek om er hoogwaardige meubels van te maken, echter in Suriname is dat verboden. De olie wordt geheel ecologisch verantwoord geproduceerd!

Onze vloeibare olie kan helemaal helder zijn of er kunnen gestolde delen (vlokjes) in ontstaan naarmate de temperatuur in Nederland daalt. De olie kan zelfs helemaal troebel worden. Deze gedeeltijlijke stolling komt voor in de winter met temperaturen onder de 10 graden celsius. Onze bedrijfshal heeft een constante temperatuur van 25 graden. Echter wij selecteren vrij goed wat vloeibaar zal blijven en wat zal gaan stollen. Dus als u de vloeibare olie besteld kunnen wij voor 90% zeggen dat het ook vloeibaar aankomt bij u! In een enkele geval kan de olie geheel gestold zijn, dan moet u het flesje onder de warme kraan houden of op de verwarming leggen; de olie wordt dan zeer snel vloeibaar. Maar dit gebeurt bij uitzonderlijk lage temperaturen. 

Voor gebruik het product even schudden; dit zorgt ervoor dat als er vlokjes in zitten de olie weer een homogene substantie wordt. Alle vetzuren worden weer goed gemengd.

Er zijn mensen die vastere Krappa olie prefereren boven de goed vloeibare olie. Voor die mensen hebben wij nu ook de Butter (helemaal vast) en de Creme (dik, semi-vloeibaar) allemaal apart te koop. Zo kunt u kiezen welke substantie van de Krappa olie puur uw voorkeur heeft!

De kleur van onze Krappa olie puur kan varieren van licht geel tot geel, en van oranje-geel tot geel-bruinig. Deze kleur verschillen hebben puur te maken met de weersomstandigheden in het Krappa seizoen. Net zoals overal in de wereld, veranderd ook in Suriname het klimaat. De afgelopen jaren is het steeds natter geworden.

De kleur verschillen hebben geen enkele invloed op de werkzaamheid van onze pure Krappa olie. Wat alle kleuren en substanties van pure Krappa olie altijd gemeen hebben, is de fantastische werking. Dus welke kleur of substantie u ook bestelt, u kunt er zeker van zijn dat het product optimaal werkt!

Let op: Krappa olie is zeer zuinig in gebruik. Soms is 1 druppel al voldoende (afhankelijk van de grootte van de plek die u wilt behandelen).

Dus onze Pure Krappa olie komt in drie versies: vloeibare olie, half gestolde olie (creme) en volledig gestolde olie (butter). Deze verschillen hebben te maken met de weersomstandingheden in Suriname die van invloed zijn op de Krappa zaden die geraapt worden. Als er veel regen valt dan ligt het vet gehalte in de zaden lager dan als er veel zon is. Dit vet gehalte is niet van invloed op de werkzaamheid van de Pure krappa olie. Dus of het nu vloeibaar, half gestold of geheel gestold is; het heeft geen enkele invloed op de werkzaamheid. Alle drie zijn even werkzaam!

Op de video link ziet u waar onze Krappa olie vandaan komt. Ook ziet u hoe duurzaam er omgegaan wordt met de Surinaamse Krappa bossen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2021 - 2023 Surinaamse-Tonka Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel